Polis och tekniker undersöker den plats utanför en restaurang i handelsområdet Boländerna i Uppsala där en skottlossning ägde rum under lördagkvällen. En man i 40-årsåldern dödades i skjutningen.
Polis och tekniker undersöker den plats utanför en restaurang i handelsområdet Boländerna i Uppsala där en skottlossning ägde rum under lördagkvällen. En man i 40-årsåldern dödades i skjutningen. Foto: Johan Nilsson / TT
Dödsskjutningen i Boländerna i Uppsala

Man häktas efter skjutningen

En man har häktats misstänkt för medhjälp till mord efter att en man sköts till döds i Boländerna i lördags. Mannen är häktad på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.

En annan man som tidigare var anhållen, även han misstänkt för medhjälp till mord, släpptes tidigare under onsdagen, enligt åklagaren. Misstankarna mot honom står kvar men kammaråklagare Anne Sjöblom bedömde inte att hon behövde begära den mannen häktad. Inga ytterligare personer har frihetsberövats, enligt åklagaren.

Mer om Dödsskjutningen i Boländerna i Uppsala

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".