Polisen häver tågstoppet runt Stockholm

Polisen tog på fredagskvällen beslut att häva stoppet för tågtrafik till och från Stockholm. Men det är osäkert när pendeltågen kan börja rulla som vanligt igen.

– Det är ett väldigt stort pussel. Många av tågen står på fel ställen och måste flyttas för att trafiken ska kunna flyta på normalt igen, säger Bengt Olsson på Trafikverkets pressjour.

Den som ska ta sig till och från Stockholm bör hålla sig uppdaterad på SJ:s och SL:s respektive hemsidor, säger Olsson. Han kan inte ge någon prognos, men säger att tågtrafiken troligen kommer att gå som normalt imorgon bitti.  

Swebus bussar är kraftigt försenade och kommer att använda hållplatsen vid Karolinska sjukhuset istället för cityterminalen.

Flygtrafiken till och från Arlanda går som vanligt. Däremot råder ökad närvaro av polis och vakter på flygplatsen.

– Den stora utmaningen är kollektivtrafiken från och till flygplatsen. Ska man flyga gäller det att vara ute i god tid, säger Åsa Öhman, presstalesperson på Swedavia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".