IBF Falun möter Storvreta
SM-semifinalen mellan BF Falun och Storvreta. Foto: Lisa Färlin.

Storvreta utklassat och utslaget

Kristian Adolfsson, Storvreta: Det känns så klart väldigt, väldigt tomt
0:45 min

Det blir ingen SM-final för Storvretas innebandyherrar i år. IBF Falun vann gårdagens match med hela 11-3 och tog därmed hem semifinalserien med 4-1 i matcher.

– Det känns så klart väldigt, väldigt tomt, säger Storvretas Kristian Adolfsson.

Det märktes tydligt att det var ett bestämt IBF Falun som kom ut till första tekning för att avgöra matchserien mot Storvreta. Laget skaffade sig 4-0 under den första perioden, innan Storvreta skapade spänning för en kort stund i mitten av den andra ronden.

Men två mål på 14 sekunder,från 5-2 till 7-2, avgjorde matchen. Storpubliken på drygt 2 600 personer trivdes och lyfte fram hemmalaget ytterligare i den tredje perioden.

– De är supereffektiva. Jag tycker att vi är bra i två perioder och ändå står det 7-2 på tavlan. Sen gör de 8-2 och 9-2 direkt i tredje. Då rinner det på, säger Kristian Adolfsson.

Resultatet 11-3 talar sitt tydliga språk. IBF Falun var helt enkelt klassen, eller klasser, bättre än det regerande mästarlaget Storvreta. Falun möter Växjö i SM-final, lördagen den 22 april i Globen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".