Eleverna Zeinolabedin Saadat, Amaryllis Kargioti, Emma Ekström och Lyubomir Maslarov med gymnasie- och kunskapsminister Anna Ekström.
1 av 2
Eleverna Zeinolabedin Saadat, Amaryllis Kargioti, Emma Ekström och Lyubomir Maslarov med gymnasie- och kunskapsminister Anna Ekström. Foto: Tova Kurkiala Medbo/Sveriges Radio
Gymnasie- och kunskapsminister Anna Ekström.
2 av 2
Gymnasie- och kunskapsminister Anna Ekström. Foto: Tova Kurkiala Medbo/Sveriges Radio

Satsning på nyanlända i regeringens vårbudget

Anna Ekström (S): Psykisk ohälsa tyvärr ökande problem
0:49 min

I dag besökte gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström Lundellska skolan i Uppsala för att presentera regeringens vårbudget.

Bland annat ingår en satsning på gymnasiets introduktionsprogram för nyanlända, berättade Anna Ekström (S).

– I den här budgeten sätter vi lite extra pengar till gymnasiets introduktionsprogram. Men också till grundskolan och sedan inte minst till arbetet mot psykisk ohälsa som tyvärr är ett ökande problem på Sveriges skolor.

Gymnasieeleven Amaryllis Kargioti som går på naturvetenskapligt program på Lundellska skolan tycker att gymnasie- och kunskapslyftsministerns besök var lärorikt.

– Jag tyckte att det var väldigt lärorikt. Det är lite stressigt när det kommer till betyget. Man har ganska hög press på sig. Jag tycker att de får ta tag i det nu. Vi får se hur det blir.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".