Enköpings nya upplevelsechef Jonas Nyström
Enköpings nya upplevelsechef Jonas Nyström. Foto: Mona Wahlund/Sveriges Radio

Ny upplevelsechef brinner för det lokala

"Det finns en bredd av möjligheter i kommunen"
1:24 min

Enköpings nya upplevelsechef Jonas Nyström har jobbat för FN och Rädda Barnen. Nu vill han jobba mer lokalt med utbudet av fritidsaktiviteter och kultur i Enköping.

Jonas Nyström är uppvuxen i Enköping och har varit aktiv i både förenings- och friluftsliv i kommunen. Han har jobbat för FN och kommer senast från Rädda barnen där han idag arbetar som regionchef. Nu vill han jobba mer lokalt med andra frågor som är viktiga för honom.

– Min hemkommun Enköping och förutsättningarna för oss som bor här är viktiga för mig, säger han.

Att vara upplevelsechef innebär att man arbetar övergripande med alla aktiviteter och upplevelser som erbjuds i kommunen. Det handlar om allt från friluftsliv till kultur.

Jonas Nyström tycker att utbudet av upplevelser är bra i Enköping och ser sin uppgift som att främst förvalta och utveckla det redan finns.

– Det är en fantastisk kommun att leva i. Det finns en bredd av möjligheter beroende på vad man har för intressen. Men jag behöver fördjupa mig innan jag kan börja tycka till och tänka om detaljer.

Jonas Nyström tillträder sin tjänst i augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".