Mordoffer hittat i Ekolsundsviken

En död människa hittades i går kväll insvept i plastsäckar i Ekolsundsviken. Polisen tror att det är en man och misstänker att han mördats.
Det var ett par privatpersoner som larmade polisen. De var ute i båt och fiskade när de i strandkanten mellan motorvägsbroarna vid Ekolskrog, där E18 korsar Ekolsundsviken, fick syn på plastbyltet och såg tecken på att det kunde vara en människokropp som svepts in i plastsäckar. De poliser som först kom till platsen kunde konstatera att det rörde sig om en död person. Efter en första undersökning tror polisen att det är en man, och att kroppen har legat i vattnet en längre tid. Polisen misstänker att det rör sig om ett mord. Offret har ännu inte identifierats. Under natten har polisens tekniker undersökt platsen där den döde hittades. Kroppen har förts till Uppsala för rättsmedicinsk undersökning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".