Kraftig brand i Saluhallen i Uppsala

Saluhallen i Uppsala går inte att rädda. Efter en häftig brand i dag är det bara fasaden som står kvar. Strax efter åtta i morse upptäckte en förbipasserande att det rök från Saluhallen.
När räddningstjänsten några minuter senare kom till platsen brann det för fullt i övervåningen. Lennart Börs från räddningstjänsten hade inget större hopp om att byggnaden skulle kunna räddas. - Branden har gått igenom taket och vi har kraftig rökutvecklig. Hallen är fullt övertänd och lågor slår ut genom fönstren. Det här ser inte bra ut och vi befarar att allt kommer att gå till spillo. Under dagen har ett 30-tal brandmän från mer än fem stationer jobbat med släckningsarbetet. Butiksdelen av Saluhallen är helt borta, men man lyckades rädda en del varor och material från källarvåningen. Ett tag befarades att branden skulle sprida sig till omkringliggande byggnader, men den faran är nu över. Området runt saluhallen spärrades snabbt av och det kommer att vara avstängt under hela dagen. Den kraftiga röken skymde tidvis domkyrkotornen. Enligt SOS Alarm är röken inte giftig men personer i närheten bör ändå undvika att andas in röken. Det är än så länge oklart vad som orsakat branden. Fastighetsägaren Kungsleden vet ännu inte om man kommer att kunna bygga upp Saluhallen eller om det som finns kvar måste rivas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".