Saluhallshandlare utan försäkring

Två av handlarna i den nedbrunna saluhallen i Uppsala saknade försäkring. Det gällde bland annat Zaher Malla, som drev kebabservering i saluhallen. Han fick i går se tre års hårt slit gå upp i rök.
- Jag har fru och två barn. Vi har ingen annan inkomst, säger Zaher Malla som själv byggt upp sin servering under de senaste tre åren. Polisutredning pågår Uppsalapolisen har nu under dagen hållit ett stort antal förhör och arbetar samtidigt vidare med den tekniska undersökningen. Målet är att få klarhet i vad det var som orsakade branden. Det som en gång var Hyllan inne i saluhallen har spärrats av av polisen. - Kriminalteknikerna ska göra en ingående undersökning där, säger polisens informationsansvarige Christer Nordström. Det behöver dock inte betyda att det var där branden började. Det får den vidare utredningen visa.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".