Avspärrningen vid huset utanför Enköping där en kvinna hittades död.
Avspärrningen vid huset utanför Enköping där en kvinna hittades död. Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio

Misstänkta mannen kan häktas för mordet i Enköping

1:52 min

Åklagaren för det misstänkta mordfallet på den avlidna kvinnan utanför Enköping bedömer att bevisningen är tillräckligt stark för att den misstänkta mannen ska kunna häktas i morgon.

Det var på lördagskvällen som en person hittade den avlidna kvinnan på en gård utanför Enköping.

Vid en grusväg som går till huset vars gård är platsen där kvinnan hittades finns nu avspärrningsband. Till vår reporter Thomas Artäng beskriver en granne som bor 300 meter från gården känslan kring händelsen som mycket tung.

Den man i 60-årsåldern som är misstänkt för mordet på kvinnan kan komma att begäras häktad i morgon. Åklagaren i fallet, Thomas Bälter Nordennman, beskriver bevisningen som god.

Åklagaren vill inte gå in på vilken typ av bevisning det handlar om, men säger att det rör sig om uppgifter i förhör som ska stärka misstanken.

— Just nu sker ett stort antal förhör med olika personer kring offret och den misstänkte och det sker en omfattande teknisk utredning av brottsplatsen, säger Thomas Bälter Nordennman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".