Kräftpremiär: "Be att få smaka på spadet i butiken"

1:28 min

Augusti månad innebär kräftpremiär. I Saluhallen i Uppsala har de dock sålt kräftor sedan tre veckor tillbaka och enligt försäljaren Micke Prising ska man smaka på spadet för att bli nöjd med sina kräftor.

Enligt Micke Prising från Saluhallen i Uppsala har efterfrågan för kräftor varit relativt stor och han menar att det beror på vädret.

— Är det fint väder framåt helgen då står folk i kö för att köpa kräftor. Regnar det och är tråkigt då väntar man till nästa helg för då hoppas man på att det ska bli fint väder då istället, säger han.

Han tar upp att de redan började sälja kräftor för tre veckor sedan, men att han tror att det kommer smälla till ordentligt den här veckan.

De finaste kräftorna kan bero på vad man har för smak enligt Micke Prising. Enligt honom är det en speciell upplevelse att äta flodkräftor då det är exklusivt och har fetare kött. Smakmässigt menar han att det är koket som snarare avgör, och alla har olika inställningar om hur en kräfta bör smaka.

— Från samma kok hör vi vissa som säger att det var på tok för salt, nästa säger att det inte smakar salt alls och nästa säger att det här var de bästa kräftorna, säger han och tillägger att det bästa tipset alla kan få är att börja smaka på spadet innan de väljer vilka kräftor de ska köpa.