Mordet i Enköping: Misstänkta mannen häktad

2:02 min

Den man som misstänks ha mördat en kvinna utanför Enköping i lördags kväll är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Kvinnan är enligt åklagaren hans syster och ett motiv kan vara en fastighetskonflikt.

Uppsala tingsrätts beslut efter den häktningsförhandling som på tisdagseftermiddagen hölls i polishuset i Uppsala blev att den 59-åriga mannen från Bålsta häktades på sannolika skäl misstänkt för mord.

Kvinnan som mördats på sin gård är enligt åklagaren Tomas Bälter Nordennman den misstänkta mannens syster.

— Och det har också funnits en konflikt mellan syskonen gällande en fastighet uppe i norra Sverige, och möjligen kan det vara ett av motiven till den här gärningen, säger han.

Åklagaren berättar att bevisläget är gott med flera vittnesuppgifter som styrker åklagarens tes. En kniv har hittats och enligt åklagaren har kvinnan utsatts för mycket grov skarpt kantad våld. Däremot är det inte säkert att det är mordvapnet som har hittats.

Brottsplatsen ska enligt åklagren fortfarande genomgå en omfattande undersökning där bland annat blodspår säkras.

— Jag kan bekräfta att gärningsmannen när han greps hade blod på sina händer som vi naturligtvis ska undersöka och jämföra med offret, säger han.

Den misstänkta mannens advokat Kristina Boethius säger till P4 Uppland att mannen är helt oskyldig, men svarar inte på fler frågor av utredningstekniska skäl.

Åtalstiden är satt till den femte september men kommer sannolikt att komma att förlängas enligt åklagaren Tomas Bälter Nordennman.