Två flickor tänder ljus i en kyrka
Foto: Kallestad, Gorm

Missionskyrkan i Gårdskär öppnar dörrarna för sörjande

0:57 min

Missionskyrkan i Gårdskär är under helgen öppen för besök, ljuständning och samtal. Det här till minne av den sexåriga flicka som i onsdags blev påkörd av en lastmaskin och avled.

Det var i onsdags som en sexårig flicka ifrån Gårdskär blev påkörd av en lastmaskin och senare avled av sina skador. Stämningen i byn har sedan dess varit tung och därför har Missionskyrkan i Gårdskär beslutat att under helgen hålla öppet för besök, ljuständning och samtal.

– Hela byn är ju mer eller mindre berörd, alla känner alla, och då upplevde vi behöver ha en mötesplats där människor kan få tända ett ljus och komma i stillhet. I en sådan här situation behöver vi hjälpa varandra,  säger Margareta Nordell, präst i Älvkarleby-Skutskärs församling.

Missionskyrkan kommer vara bemannad mellan klockan 13-17 till och med söndag, men möjligheten att komma till kyrkan och prata kan komma att finnas kvar även under veckan. 

– Det är ganska uppenbart att det finns ett behov, för stämningen är stor i Gårdskär, säger Margareta Nordell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".