Stenhagenmord
Polisens tekniska undersökning av brottsplatsen fortsätter under lördagen. Foto: Tova Kurkiala Medbo/Sveriges Radio

En anhållen för dödsskjutning i Stenhagen

2:16 min

På söndagsförmiddagen greps en man i 20-årsåldern misstänkt för dödsskjutningen i Stenhagen i Uppsala på fredagen.

Mannen, som var anhållen i sin frånvaro,  greps i en lägenhet i Stenhagen och är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden. Brottsrubriceringen är mord.

– Mannen kommer att förhöras senare under dagen och sen får vi se vilket beslut åklagaren kommer att fatta: om han blir fortsatt anhållen eller försatt på fri fot, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.

Han vill i nuläget inte gå in på några detaljer om den misstänkte eller dennes relation till offret, en man i 30-årsåldern.

Har ni någon uppfattning om hur många som medverkade till det här brottet?

– Polisen har en teori om vad det här handlar om och hur många som har varit på plats, men det är för tidigt att säga något om det med tanke på utredningsläget. 

Har ni hittat mordvapnet?

– Jag kan inte gå in på några detaljer kring eventuella fynd.

Under lördagen genomfördes bland annat en teknisk undersökning av brottsplatsen och dörrknackning i området. På söndagen fortsätter utredningen med oförminskad styrka, säger Christer Nordström.

– I dag fortsätter vi med ett stort antal förhör. Det finns en del vittnesiakttagelser, sen har det kommit in en del tips som vi kommer att bearbeta.

Det var vid 18-tiden på fredagen som en man i 30-årsåldern sköts på Stenhagsvägen i Uppsala. Mannen fördes till Akademiska sjukhuset, där han senare förklarades avliden. 

Den döde är känd av polisen sedan tidigare och polisen utreder kopplingar mellan fredagens skjutning i Uppsala och andra skjutningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".