Carina Lund, Moderaternas kommunalråd i Håbo stöttar Anna Kinberg Batra.
Carina Lund, Moderaternas kommunalråd i Håbo stöttar Anna Kinberg Batra. Foto: Privat/Susanna Persson Öste/TT

Kommunalråd i Håbo vill inte att partiledaren avgår

2:11 min

Mer än en tredjedel av Moderaternas länsförbund - däribland Uppsala - kräver Anna Kinberg Batras avgång. Partiets kommunalråd i Håbo kommun stödjer dock partiledaren.

– Med de rapporter man fått så kände man att man är tvungen att göra någonting. Jag delar inte den uppfattningen. Jag känner att Anna Kinberg Batra är vår partiledare, säger Carina Lund, moderat kommunalråd i Håbo kommun.

Hon tycker att Anna Kinberg Batra är seriös, inlyssnande, en problemlösare och att hon visar på stor kunskap.

– Vi kan inte säga att partiets kris beror på Anna Kinberg, säger hon och tillägger att moderater behöver utgå från gemensamma grundvärderingar.

Samtidigt som Carina Lund stöttar Kinberg Batra står hon bakom förbundsstyrelsen i Uppsala läns beslut att begära byte av partiledare.

– Självklart blir det dubbelt. Jag tycker faktiskt inte att vi ska hålla den här diskussionen i media utan det här är en diskussion som vi ska föra internt inom partiet.

Carina Lund tar upp att hon inte vill gå händelserna i förväg och att hon därför stöttar Anna Kinberg Batra.

– Hon är den partiledare vi har och som vi måste jobba för att göra det bästa av, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".