Lena Lantz om den nya ishallen i Enköping.
Lena Lantz om den nya ishallen i Enköping. Foto: Niklas Clarkson/Sveriges Radio

I kväll invigs Enköpings nya ishall - vår reporter fick en smygtitt

2:29 min

I kväll invigs den nya ishallen som är en del i processen av att Enköpings vision om att bli en hälsostad. Vår reporter fick en smygtitt in i träningshallen.

Den nya ishallen ligger på Torggatan 2, bredvid Bahcohallen i Enköping och Lena Lantz, verksamhetschef och Claes Lagelius, projektledare, beskriver träningshallen som är byggd av materialet paroc som färgaktig, ljus och välkomnande. Enligt henne fanns en stor efterfrågan på ishallen i Enköping.

— Vi har fyra föreningar, plus all allmänhet och det är jättetrångt här. Så de är så glada för att få den här hallen, säger hon.

Invigningen dröjde något på grund av en försening av träningshallens sarg enligt Lena Lantz. Det är en av andra förseningar som har skett under processen menar hon.

— Det är lite småförseningar, men det är helt acceptabelt, säger hon.

I träningshallen kan man träna konståkning, ishockey och även kälkhockey. Dock finns ingen kälkhockeyförening i Enköping.

— Vi hoppas på att det ska bli men våra politiker har också som uppdrag att Enköping ska vara en lägerstad och då ska det vara välkomnande för alla, säger Lena Lantz.

Lägerstad innebär att staden ska locka flera olika föreningar och lag att komma till staden och ha sina träningsläger där.

— Därför gör vi så tillgänglighetsanpassat som möjligt, säger hon.

Projektets budget låg på 60 miljoner kronor och budgeten har enligt Lena Lantz hållit. I kväll när hallen invigs kommer ordföranden Jesper Englund att klippa band, det kommer hållas tal och på isen kommer även konståkning samt en kälkhockeymatch att visas upp.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".