Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en industrilokal. Giftig rök sprider sig österut mot Giraffens köpcentrum. Alla som befinner sig i området bör bege sig därifrån. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar.
(Publicerat idag kl 17.16)
Ostpajer
Ostpaj med recept från köksmästaren Martin Andersson

Recept: Stabil ostpaj

Publicerat fredag 25 augusti 2017 kl 09.49

Köksmästare Martin Andersson tipsar om det han kallar för ett stabilt ostpajrecept. Nu kan det också vara läge att använda västerbottenost till pajen.

Ostpaj

(6 mindre pajer eller en större)

  • 3 dl vetemjöl
  • 125g smör
  • 1 dl riven valfri ost
  • 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl grädde
  • 3 dl riven valfri ost
  • Salt och peppar

 Gör så här:

Hacka ihop mjöl, smör, ost, ägg och salt i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt sen degen inlindad i plastfilm vila i kylen i ca 40 minuter. Tryck ut deg i formar, picka små hål i botten. Ställ i kylen ca 30 minuter.

Blanda ägg, grädde och ost. Salta och peppra. Sätt ugn på 160 grader, häll fyllning i skalen och grädda i ca 25 minuter tills pajen stelnat och fått fin färg.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".