sdlsza8fa9d-nh
Flaskvattnet har det varit rusning efter i Enköping. Foto: Pavel Koubek / TT
Vattenföroreningen i Enköping

Nu säljer flaskvattnet som smör – i Enköping

1:05 min

Problemen med dricksvattnet på flera håll i Enköping har lett till rusning efter buteljerat dricksvatten i kommunens butiker.

– Vi har beställt 15 extra helpallar stilla vatten utan kolsyra, säger Hasse Lövgren som jobbar på en stor livsmedelsbutik i Enköping.

Han berättar att det kolsyrade vattnet varit en bristvara i butiken, men att man nu är beredd att trycka på beställningsknappen om problemen med dricksvatten fortsätter.

Själva butiken är inte drabbad och därför har personalen och rutinerna påverkats på andra sätt än att mer vatten än vanligt har beställts hem.

Kokningsrekommendationen för vattnet i delar av Enköpings kommun står kvar. Det skriver Enköpings kommun på sin Facebook-sida.

Källan till dom koliforma bakterierna har lokaliserats till en av brunnarna i vattentäkten i Vånsjöbro. Brunnen har stängts av och den och vattentornet ska nu rengöras.

Efter det tas nya vattenprover som ska analyseras.

Kokningsrekommendationen kan komma att hävas tidigast i slutet av veckan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".