Höstsallad.
Höstsallad. Foto: Privat

Inleder ny årstid med höstsallad

Imorgon startar september. Ny månad och ny årstid tas emot med en höstsallad av vår matinspiratör Christina Jansson.

Skördesallad med polkabetor

  • 0,75 kg mandelpotatis
  • 0,75 kg polkabetor
  • 1 paket fetaost
  • 1 rödlök
  • 30 g ruccolasallad
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • flingsalt och svartpeppar

 

Koka mandelpotatis och polkabetor med skal i lättsaltat vatten. Låt svalna och skala, dela i mindre bitar. Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna.

Rör ihop dressing av olivolja, vinäger, senap och honung. Vänd rund potatis och polkabetor i dressingen, smaka av med flingsalt och svartpeppar och lägg upp på en stort salladsfat.

Toppa med smulad fetaost, tunt skivad rödlök, ruccola och rostade pumpakärnor. Servera som en matig lunchsallad eller som tillbehör till exempelvis köttfärsbiffar med vitlök och örter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".