Martin Anderssons italienska köttfärslimpa
Martin Anderssons italienska köttfärslimpa Foto: Bosse Pettersson/Sveriges Radio

Köksmästarens bästa köttfärslimpa

0:44 min

Köksmästaren Martin Andersson älskar köttfärslimpa. Idag ger han oss sitt italienska recept på den svenska klassikern.

Köttfärslimpa Italian style, 4 personer

  • 800g blandfärs eller valfri färs
  • 120g mozzarella, riven
  • 100g strimlade soltorkade tomater
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 citron, skal
  • 1 dl strimlad basilika
  • 1 dl strimlad salladslök
  • 2 tsk Salt
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • olivolja

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda samtliga ingredienser med lätta fingrar. Forma färsen till en fin limpa, rippla lite olivolja på en passande ugnsplåt och lägg på limpan.
Baka limpan i cirka 40 minuter till den har en innertemperatur på 68 grader, ta ut och låt den vila i cirka 10 minuter. Skär upp och hugg in.

Recept: Martin Andersson 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".