UL-buss. Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio
Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio

Efter kritik mot UL: Ny hållplats i Uppsala

2:01 min

Efter att kritik har riktats mot beslutet om att ta bort hållplatser i Uppsala menar Sture Jonsson, pressansvarig på UL att åtgärder ska vidtas redan måndag den 11 september.

På flera håll har hållplatser tagits bort på linjer för att bussen ska ta sig fram snabbare.

Bland annat har en hållplatsen Jenny Linds väg tagits bort - detta enligt informationen från UL för att korta ner restiden genom Gottsunda.

De boende där får 200 meters längre promenad till närmaste hållplats.

Kent som är en av de boende där tänker på de äldre som har svårt att gå. Amet bor också på området och även han tycker att hållplatsen på Lindegatan ska komma tillbaka. Även han tänker på de äldre, men också på att det blir jobbigare att gå de där 200 metrarna på vintern.

– Just nu är det inget problem, men när det blir vinter och snö blir det tråkigt, säger han.

Sture Jonsson, pressansvarig på UL, säger att UL inte vill vidta med för många förändringar kopplade till den kritik som kommit in innan tidtabellsskiftet under vintern för att alla förändringar ska ske på en gång och för att det ska finnas en möjlighet att vänja sig vid förändringarna som redan vidtagits.

Däremot valde UL att tillsätta en ny hållplats för linje 6 och 10 på Kungsgatan, mellan Vakasalagatan och S:t Persgatan. Den kommer finnas på plats nästa måndag redan den 11 september.

– Så att det blir lite kortare avstånd inne i centrum där det nu har blivit lite för långt och vi har fått kritik från många håll på det, säger han.

Anledningen till att UL valt att tillsätta den hållplatsen menar Sture Jonsson är eftersom det ansågs vara ett tillräckligt akut problem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".