Tierps kommunchef Yvette Axelsson. Foto: Sanna Richter/SR
Tierps kommunchef Yvette Axelsson. Foto: Sanna Richter/SR

Tierps kommunchef tar timeout

1:03 min

Tierps kommunchef Yvette Axelsson tar timeout. Hon tycker att den politiska ledningen fokuserar för lite på vård skola och omsorg.

Yvette Axelsson anser den politiska kommunledningen fokuserar för mycket på byggande

– Jag tycker att det är slagsida mot samhällsbyggnadsfrågor. Det är väl inte så konstigt, i och med att Tierp växer så mycket som det gör, men jag skulle önska att vi hade lite mer fokus på andra frågor också.

De frågor hon tänker på är skola vård och omsorg. Hon har ingen kritik mot dagens verksamhet men saknar en tydlig bild för hur dessa områden ska utvecklas i framtiden.

När det gäller skolan vill hon se en tydligare satsning på digitalisering.

– I och för sig pratar vi om det, så det är väl inget nytt, men vi behöver bli mer hands on och inte prata så mycket längre, utan kanske göra mer, säger hon.

Yvette Axelsson, som har varit kommunchef i Tierp sedan 2011, ska vara tjänstledig under september och därefter ta ställning till hon ska göra fortsättningsvis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".