Bålsta mordet, polisavspärrning Foto: Aila Stefansdotter-Franck/SR
Polisavspärrning. Foto: Aila Stefansdotter-Franck/SR

Äldre man gripen för mordförsök på granne

En man i 75-årsåldern blev på måndagen knivskuren av en 70-årig granne. Mannen klarade sig utan allvarliga skador tack vare att han hade en mobiltelefon i bröstfickan.

– Det ska ha varit någon form av grannfejd. När grannen kommer över så uppstår någon form av tumult, säger Matilda Isaksson, RLC-befäl vid polisen i Region Mitt till P4 Uppland.

Männen ska ha varit grannar länge och fejden går långt tillbaka i tiden, säger polisen till TT. 

– Det är gammalt groll som ligger bakom det här och det har varit oegentligheter där tidigare. Den misstänkte har i dag hamnat i någon slags psykos och jagat sin granne med kniv, säger Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen, till TT.

Enligt polisen försökte 70-åringen hugga sin granne i bröstet, men mannen klarade sig utan allvarliga skador eftersom han hade en mobiltelefon i bröstfickan.

En person som också var på besök blev vittne till händelsen och slog den misstänkta 70-åringen i bakhuvudet med en planka. 

Den misstänkte 70-åringen greps misstänkt för mordförsök och förhörs av polis under måndagskvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".