6 stycken soldater i kamouflagekläder arbetar med att surra fast Artilleribataljonens materiel på ett tåg för försvarsmaktsövningen Aurora 17. Foto: Cecilia Egefjord Ågren/Försvarsmakten
Artilleribataljonens materiel transporteras med tåg för försvarsmaktsövningen Aurora 17. Foto: Cecilia Egefjord Ågren/Försvarsmakten

Länsstyrelsen: "Vi är bättre än för ett år sedan"

2:17 min

Enligt Kristina Smith, krisberedskapshandläggare vid Länsstyrelsen i Uppsala län, är vi bättre på krisberedskap än för ett år sedan.

Kristina Smith berättar om hur Länsstyrelsen förbereder bland annat med en omvärldsbevakning för att eliminera falska nyheter inför militärövningen Aurora 17. Enligt henne är invånare i Sverige bättre på krisberedskap än vad man varit för ett år sedan. 

– Förhoppningsvis är vi bättre om ett år från i dag, säger hon. 

Hör Kristina Smith berätta om Civilförsvarets förberedelser inför militärövningen och på vilket sätt invånare i Sverige är bättre på krisberedskap nu än tidigare i inslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".