Josefin Klintefelt och Gunnel Källström vars sångstunder gör succé på nätet
Josefin Klintefelt och Gunnel Källström Foto: Åsa Wistedt/Sveriges Radio

Sångstunder från Uppsala gör succé på nätet

2:13 min

Josefin Klintefelt och Gunnel Källström på öppna förskolan Nyponrosen i Uppsala har blivit Youtubekändisar med sina sångfilmer.

Josefin Klintefelt och Gunnel Källström har hållit sångstunder på öppna förskolan Nyponrosen i Uppsala i flera år. För ett och ett halvt år sen kom de på idén att lägga ut en film på Youtube. Och det blev succé. Nu är sångfilmerna uppe i över 250 000 visningar. 

– Det känns så roligt! De här klippen lever sitt eget liv, man tittar ibland och tänker "wow är det så här många som tittar på oss!", säger Gunnel Källström. 

Josefin Klintefelt berättar att de blivit uppringda av några tonårskillar i Värmland som sjöng en av deras sånger i luren och berättade att de varje onsdagsmorgon startade skoldagen med att titta på ett av klippen. 

– Det som uppskattas mest är klippen som är runt tio minuter långa, för då hinner föräldrarna duscha eller fixa med maten, fyller Gunnel i. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".