Samarbete mellan bussbolag

Upplands lokaltrafik UL och Uppsalabuss ska utöka samarbetet. Snart öppnas ett gemensamt försäljnings- och informationskontor i centrala Uppsala.
På kontoret skall resenärerna bland annat kunna få information och köpa biljetter, både för Uppsalabuss och Upplands lokaltrafik UL. Dessutom är fler förändringar på gång: - Vi kommer att införa en gemensam resegaranti för all busstrafik i länet , vi kommer även att införa ett gemensamt pris-och betalsystem och inte olika system som det är idag, det säger ULs vd Helena Leufstadius. Ett första steg mot samgående? Vid årsskiftet bildar Knivsta en egen kommun vilket innebär att kommunägda ULs ägarstruktur måste ändras. I samband med detta förs politiska diskussioner om att göra UL till så kallad trafikhuvudman i länet. UL skulle helt enkelt ansvara för all kollektivtrafik, även stadstrafiken i Uppsala.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".