Storvretas Alexander Rudd.
Storvretas Alexander Rudd. Foto: Internationella Innebandyförbundet

Alexander Rudd: ”Tar mig knappt ur sängen”

4:39 min

I november i fjol åkte Alexander Rudd på sin fjärde hjärnskakning och drabbades av kronisk huvudvärk. Men Storvretas landslagsspelare siktar ändå mot en ny säsong.

– Jag har lärt mig att leva med det men visst, när jag har jobbiga dagar tar jag mig knappt ur sängen, säger han till Radiosporten.

För fem år sen åkte Alexander Rudd på två hjärnskakningar med bara en månads mellanrum och fyra år senare kom nästa smäll för Storvretas landslagsspelare som totalt åkt på fyra hjärnskakningar under karriären.

Den senaste ådrog han sig i november i fjol och sedan dess lider han av kronisk huvudvärk.

– Det är varje dag, dygnet runt men när det är på en normal nivå har jag lärt mig att leva med det på nått vis. Sen har jag jobbigare dagar när jag knappt tar mig ur sängen, det är tungt, säger Alexander Rudd till Radiosporten.

Hur är det när det är jobbiga dagar?

– Alltså när jag lägger mig om kvällarna vet jag inte om jag kommer att ta mig upp. Men sen när det är de här dagarna då blir jag som invalid, jag ligger bara hemma i sängen.

– När det är så kan jag inte träna men de dagarna blir färre och färre så man får försöka tänka på det och bara kämpa på. Jag har lite svårt att prata om det.

Trots att han lider av kronisk huvudvärk ser han inte slutet på karriären.

– Jag har varit frånvarande ganska många träningar, jag fick hjärhinneinflammation också nyligen så det var tungt. Men målet är att vara med och spela och hoppas att det blir bättre. 

– Sen är det mycket det mentala spelet. Vissa dagar mår jag piss och vill bara skita i det men sen vill man gärna komma tillbaka och framför allt kunna leva ett normalt liv. 

Storvreta inleder SSL-säsongen med bortamatch mot Thorengruppen den 24 september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".