Elever på GUC måste visa ID

Eleverna på Grafiskt utbildningscenter, GUC, i Uppsala måste bära ID-kort från och med i höst. Åtminstone i början av terminen måste korten bäras synligt.
Skolan vill få stopp på objudna gäster och eleverna skall även kunna använda korten för att låna utrustning av skolan. GUC är den första gymnasieskolan i Uppsala som inför ID-kort. Nästan alla gymnasieelever måste ha ett kort för att få äta i matsalen, men de används inte som en legitimation och det är inget man bär synligt. Men bland eleverna ser man inte helt positivt på ID-tvånget. - Det sämsta är att det inte får komma några andra elever till den här skolan, säger Carina Andersson som går andra året på GUC. Skolledningen på GUC har bestämt att man ska ha korten på försök under ett år, och sedan utvärdera hur det fungerar. Om skolans elever inte vill ha kvar kortet kommer det att försvinna. - Då måste vi ompröva beslutet, för eleverna är ju det viktigaste, det säger Lars Göran Nyström som är VD på GUC.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".