Baconmarmelad.
Köksmästare Martin Anderssons recept på baconmarmelad.

Köksmästare Martin Anderssons baconmarmelad

Det går att göra mycket med bacon. Köksmästare Martin Andersson berättar hur du kan göra baconmarmelad.

BACONMARMELAD

250 g bacon, finhackat och knaperstekt

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 gul lök, finhackad

2 msk råsocker

5 stänk tabasco

1 dl starkt kaffe

2 msk äppelcidervinäger

2 msk lönnsirap

ca 2 dl vatten

3 varv på svartpepparkvarnen

Koka ihop sakta men säkert samtliga ingredienser till marmeladkonsistens, tar ca 1 timme. Kyl och njut sen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".