Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Christina bjuder på svampsmörgås

Publicerat torsdag 21 september 2017 kl 07.33
svampsmörgås
Smörgås med både kantareller och karljohansvamp. Foto: Christina Jansson

Det är ett riktigt bra svampår i år. P4 Upplands matinspiratör Christina Jansson tipsar om höstens godaste svampmacka.

Svampsmörgås med pepparrotsfärskost och örtolja

2 st brödskivor
0,5 liter rensad och hackad svamp av blandad sort
(karl johan, kantareller, trattkantareller t ex)
smör att steka i
100 g färskost
0,5 msk finriven färsk pepparrot
lite honung
rapsolja
färska örter (gräslök, dill och/eller persilja)
salt och svartpeppar

Hacka svampen och stek i smör, salta och peppra. Rör ihop färskost med finriven pepparrot, smaka av till lagom stark pepparrotssmak efter eget behag. Tillsätt lite honung och lite, lite salt och peppar. Mixa olja och färska örter till en grön och slät olja, smaka av med lite citronsaft, salt och peppar. Rosta brödskivorna eller stek i en stekpanna. Bred över pepparrotsfärskosten, toppa med generöst med stekt svamp och överst några droppar örtolja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".