Rikard Malmström (MP)
Rikard Malmström (MP) Foto: Pressbild.

Malmström (MP): Dalkurd kan ge ökade intäkter till Uppsala

2:24 min

Fotbollslaget Dalkurd har återigen hört av sig till Uppsala kommun om att flytta delar av sin elitverksamhet hit.

Dalkurd är missnöjda med hur de behandlas av hemkommunen Borlänge och har flera gånger hotat med att flytta. Den här gången är det inte tal om att spela matcher i Uppsala, däremot att klubben skulle träna dagtid på Lötens IP.

Och det skulle innebära mer klirr i kassan för Uppsala, säger ordföranden i idrotts- och fritidsnämnden Rickard Malmström (MP):

– Det finns väldigt mycket lediga tider på dagtid. Det här skulle kunna innebära att vi fyller upp dem på ett bättre sätt, säger han.

I ljudklippet kan du höra en längre intervju med Malmström om vad det skulle innebära för Uppsala om Dalkurd kom till stan.

Mohamad Hassan, kommunalråd för liberalerna och 2:a vice ordförande i idrotts- och fritidsnämnden håller med om att det kan ge intäkter till kommunen den här gången till skillnad från förra gången när föreningen ville flyta till Uppsala. 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".