Hummertacos.
Hummertacos. Foto: Privat

Hummertacos till torsdagsmiddag

Hummersäsongen är här. Priset på årets första hummer blev 47 000 kronor - det firar vi med att Christina gör hummertacos.

Hummertacos

  • 1 kokt hummer
  • 2 tortillabröd
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • en liten bit färsk chili
  • en liten bit rödkål
  • 1 lime
  • 1/3 dl majonnäs
  • en knapp tsk chipotlepasta
  • rapsolja att steka bröden i
  • färsk koriander
  • flingsalt, svartpeppar

 

Hyvla rödkål tunt. Lägg i en skål och pressa över saft från en hel lime. Skala hummern och dela köttet i större bitar. Skala mango och avokado och dela i större tärningar.

Finhacka lite lagom mycket chili efter styrka och smaka. Rör försiktigt ihop mango, avokado och chili. Smaka av majonnäs med chipotlepasta. Dela tortillabröden på hälften. Stek i olja i stekpanna, passa noga och vänd på brödet när undersidan börjar få fin färg. Låt rinna av på hushållspapper och smula över lite flingsalt.

Lägg brödet i en liten skål medan det är mjukt så att det bildar en liten skål. Gör fyra förrätts- eller plockrättsportioner genom att fylla bröden med hummer, rödkål, mango, avokado och chipotlemajonnäs.

Vrid över ett varv med pepparkvarnen och toppa med några blad färsk koriander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".