Tusentals narkotikaklassade tabletter såldes öppet på nätet. Foto: Polisen
Tusentals narkotikaklassade tabletter såldes öppet på nätet. Foto: Polisen Foto: Polisen

Skärpta straff mot knarkliga i Uppsala

Det blev skärpta straff i hovrätten mot flera av de inblandade i den Uppsalaliga som sålt en stor mängd narkotiklassade tabletter på nätet

Det var hösten 2016 som polisen fick upp ögonen för en webbsida med försäljning av stora mängder narkotikaklassade tabletter.

Genom att själv beställa piller från hemsidan och sedan spana vid brevlådor där försändelserna skickades kunde man gripa fyra Uppsalabor.

Den utpekade huvudmannen, en 32-åring, dömdes av tingsrätten för synnerligen grovt narkotikabrott. Hovrätten skärper nu hans straff, från sju år till åtta års fängelse. Enligt rätten har han haft rollen som ordermottagare på den öppna webbsajt där tabletterna såldes.  

Den 36-åriga kvinna som togs på bar gärning när hon paketerade tabletterna får också sitt straff skärpt från tre år till tre år och sex månader.

En 23-åring dömdes i tingsrätten för att ha tvättat pengarna från tablettförsäljningen. Också han får hårdare straff av hovrätten: tio månader i stället för sex månaders fängelse.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".