Tåg på perrong i Uppsala.
När många i går skulle åka med det nya Movingo-kortet märkte de att det rådde viss förvirring kring vilk SJ-tåg biljetten egentligen gällde på. Foto: Martin Hult / Sveriges Radio

Movingo reder ut oklarheter kring kort

0:54 min

När många i går skulle åka med det nya så kallade Movingo-kortet på tågen mellan Uppsala och Stockholm märkte de att det rådde viss förvirring kring vilka SJ-tåg biljetten egentligen gällde på.

På vissa avgångar var det på appar och webbsidor utannonserat som ett regionaltåg men resenärerna på tåget blev tillsagda i högtalarna att movingobiljetter inte gällde på det tåget. Movingos VD Mårten Levin reder ut vad som egentligen gäller:
– Movingokorten gäller på de lokala regionaltåg som går mellan Uppsala och Stockholm, dvs de som går på minutslagen 11 och 41 från Uppsala. Movingo gäller inte på det som är eller kommer att bli Inter-city-tåg.

 I ljudklippet förklarar Mårten Levin också hur oklarheterna kring kortet uppstått.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".