Martin Anderssons quesadillas med spenat
Martin Anderssons quesadillas med spenat Foto: Åsa Wistedt/Sveriges Radio

Ladda inför helgen med köksmästarens spenatquesadilla

Spenat är nyttigt och gott i rätt sällskap. Testa köksmästare Martin Anderssons spenatquesadilla redan ikväll!

Quesadilla med spenat:
(fyra stycken)

1 pkt stora tortillabröd, ca 8 st
1 påse baby spenat, 200g
1 vitlöksklyfta, riven
1 paket färskost, ca 200 g
30 getost, smulad
50g valnötter, hackade
1 msk honung
olivolja till stekning
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Stek på spenaten i olivolja med vitlök så att det krymper till hälften, salta. Fördela ut färskost, getost, nystekt spenat, valnötter och honung på tortillabröden. Lägg hop två bröd och stek dem i en panna med lite olivolja tills osten i quesadillan smälter och får fin färg. Dela i tårtbitar och hugg in.

Recept: Martin Andersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".