Råbyvägen i Uppsala.
Den 9 januari kommer nya typer av periodkort. Foto: Mattias Persson/Sveriges Radio

UL lanserar 90-dagarsbiljett

Upplands lokaltrafik får en ny 90-dagarsbiljett, en sommarbiljett och en 30-dagars lågtrafikbiljett från den 9 januari nästa år.

90-dagarsbiljetten ska göra det enklare och billigare för dem som reser under längre perioder än 30 dagar. Biljetten kommer att kosta 2 270 kronor för vuxna och 1 510 kronor för pensionärer.

Det betyder att 90-dagarsbiljetten blir 10 procent billigare än om man reser med 30-dagarsbiljetter, som efter en prishöjning vid årsskiftet kommer att kosta 840 kronor för vuxna.

Lågtrafikbiljetten ger billigare resor för dem som kan resa på tider då det är gott om plats. Den gäller före 6 på morgonen, mellan 9 och 15 på dagen och efter 19. Dessutom gäller den alla tider på helgerna. 30-dagarsbiljett för lågtrafik kostar 505 kronor.

Sommarbiljetten för juni, juli och augusti säljs för priset två 30-dagarsbiljetter, alltså 1 680 kronor för vuxna och 1 060 kronor för pensionärer. Sommarbiljetten för ungdom kostar 800 kr.

Beslut om att införa de nya biljetterna togs av kollektivtrafiknämnden i Region Uppsala på måndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".