18-åriga Jassmin Elsaadi fyller i G:et i Gsunda
1 av 2
18-åriga Jassmin Elsaadi fyller i G:et i Gsunda Foto: Niklas Clarkson
Konstkväll på fritidsgården i Gottsunda och Anas Ahmed visar upp sitt egengjorda tryck: en mandela
2 av 2
Konstkväll på fritidsgården i Gottsunda och Anas Ahmed visar upp sitt egengjorda tryck: en mandela Foto: Niklas Clarkson

Förverkligar konstnärsdrömmar: "Önskar att någon hade gjort det för mig"

4:13 min

Det är högt tryck på fritidsgården i Gottsunda, när Shoutout Syskonskap anordnar kulturkväll för att fler ska ägna sig åt konstverksamhet i framtiden.

Det är torsdagkväll på fritidsgården i Gottsunda och ett tiotal ungdomar från Gottsunda får trycka sina egna T-shirtar, med egenvalt mönster. 

– Jag gör det för att jag önskar att någon hade gjort det när jag var i tonårsåldern, säger konstnären José David Hildebrand som står med färg på fingrarna.

José David Hildebrand och Mireya Monseratt är konstnärliga ledare när organisationen Shoutout Syskonskap anordnar kulturverksamhet för ungdomar mellan 13 och 25 i Gottsunda.

Man bor i en liten förort, det är många rastlösa ungdomar

Jassmin Elsaadi är 18 år och har börjat engagera sig som mentor i Shoutout Syskonskap. 

– Man bor i en liten förort, det är många rastlösa ungdomar. Jag vill hjälpa ungdomar med sådana här aktiviteter, man får visa sin kreativa sida och hjälpa andra också. Det tycker jag är viktigt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".