Bandyfinal på studenternas ip i Uppsala.
2010 var det bandyfinal i Uppsala. (Arkivbild) Foto: Sören Andersson / SCANPIX

Bandyförbundet hoppas på jättefest när finalen flyttar "hem"

1:44 min

Bandyförbundet tycker att folkfesten i Uppsala väger tyngre än oron för att vädret kan ställa till det på utomhusarenan.

Idag har det varit upptakt inför starten för bandyns elitserie. Nytt för i år är att finalen flyttar tillbaka till Studenternas i Uppsala från Stockholm där den hålls de senaste åren.

Till skillnad från i Stockholm innebär det ett spel under bar himmel. Men det bekymrar inte Stig Bertilsson ordförande i bandyförbundet.

– Av alla finaler som spelats utomhus är det någon enstaka som haft jättestora bekymmer. Det kan hända igen. Sannolikheten för det är inte stor. Vi har bedömt det som att det är viktigare att flytta bandyfinalen än att fundera på om det kan gå åt skogen med vädret något år. 

Vad hoppas ni på i och med flytten?
– Fullt hus på Studenternas förstås. Vi hoppas på att vi kan visa att bandyn har den starka position den har för att försvara den som en klassiker i svensk idrott. Och vi tror att med det vi får runt omkring, upplevelserna runt finaldagen, så tror vi att vi får en jättefest igen.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".