Minnesmärke Dragarbrunn
Minnesmärke Dragarbrunn. Foto: Foto: Anna Pless/Uppsala kommun

Dragarbrunnen för immig - tas bort

Inom kort tar Uppsala kommun bort konstverket Minnesmärke Dragarbrunn som finns i korsningen Dragarbrunnsgatan och Sankt Persgatan.

Konstverket har funnits där i fem år men har ständigt dragits med funktionsproblem konstaterar kommunen. Bland annat kondens som gör att det immat igen.

– Minnesmärke Dragarbrunnen är en gestaltning som med sin teknik och med det slitage som platsen kräver inte kunnat hålla för evigt. Konstverk kan ha teknik som håller en begränsad tid och konstnärer arbetar med nya utgångspunkter, metoder och material, säger Tuva-Li Peter Lidé, intendent för offentlig konst i Uppsala kommun i ett pressmeddelande.

Det är konstnären Luciano Escanilla som gjort konstverket som placerades nära den plats det en gång i tiden fanns en brunn. En skylt som märker ut platsen och berättar om dess historia kommer att finnas kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista