Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Christina bjuder på het soppa

Publicerat torsdag 19 oktober 2017 kl 05.41
Soppa.
Soppa. Foto: Privat

Christina bjuder på varm och het majssoppa.

Krämig majssoppa toppad med tomatsalsa
och stekta tortillabröd

  • 0,5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5-1 röd chili
  • 1 msk olja
  • 5 dl frysta majskorn
  • 7,5 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 1,5 msk polenta
  • 1 dl grädde
  • lime
  • ev torkade chiliflakes
  • salt och svartpeppar

 Finhacka lök, vitlök och chili (mängd efter styrka och önskad hetta). Fräs i olja i kastrull på låg temperatur tills löken blir mjuk utan att ta färg. Tillsätt majs, buljong och polenta. Låt småkoka under lock i 20 min. Mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer. Den som vill ha en slät soppa häller därefter soppan genom en finmaskig sil tillbaka ner i kastrullen. Tillsätt grädde och smaka av med chiliflakes om behov av mer hetta, salt, svartpeppar och lite limesaft. Servera soppan toppad med tomatsalsa och tortillachips. Soppan räcker till 2-3 portioner.

 Tomatsalsa

  • 200 g småtomater
  • 1 liten avokado
  • lite olivolja
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • svartpeppar

 

 Finhacka och blanda ner i en skål. 

 Tortillachips
Klipp mjuka tortillabröd i trekanter. Lägg i het stekpanna med olja, stek på bägge sidor tills dom får färg, ta upp, låt rinna av på hushållspapper, strö över flingsalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".