Ny fontän i Gnistarondellen i Uppsala
1 av 3
Ny fontän i Gnistarondellen i Uppsala Foto: Bosse Pettersson/Sveriges Radio
Fredrik Hedström startade fontänen när den invigdes i dag
2 av 3
Fredrik Hedström startade fontänen när den invigdes i dag Foto: Bosse Pettersson/Sveriges Radio
Maria Gardfjell (MP) o Patrik Österbring, enhetschef berättar om rondellen och dess fontän.
3 av 3
Maria Gardfjell (MP) o Patrik Österbring, enhetschef berättar om rondellen och dess fontän. Foto: Bosse Pettersson/Sveriges Radio

Fontän med karaktär av åkerlandskap invigdes i Gnistarondellen

1:40 min

I dag invigdes en fontän i Gnistarondellen i Uppsala, efter att kommunen tagit över rondellen från Trafikverket i April.

Maria Gardfjell, miljöpartistiskt kommunalråd tycker att Gnistarondellen ser bättre ut med den fontän som är invigd där nu.

– Nu tycker jag att den har blivit fin, dessutom hänger den ihop med hela Almungevägen som vi också har gjort om ganska mycket, säger hon.

Rondellen är klädd med kant av sten och grovsingel berättar Patrik Österbring, enhetschef för projekt och utveckling av satsningen. Runt rondellen och stenarna finns en gräsmatta.

– Vi har en fontän med en upphöjd plantering med konstbevattning som ska vara lite mer av karaktär av åkerlandskapet som finns här, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista