Fisktacos
Fisktacos Foto: Christine Olsson/TT

Köksmästare Martin Andersson gör fisktacos

P4 Upplands Bosse Pettersson ger, efter många år, med sig och hakar på tacotrenden. För han kan inte motså Martin Andersson fisktacos.

Fisktacos, recept för 4 personer: 

  • 600g lax
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk spiskummin
  • ½ msk koriander frön
  • ½ msk chiliflakes
  • 1 msk rostade svarta och vita sesamfrön
  • ½ msk sesamolja
  • 1 dl barbecuesås
  • 1 lime, zest och juice
  • 1 dl hackad koriander
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg laxen i en ugnsform och massera in alla ingredienserna förutom koriander på laxen med händerna. Baka av laxen i ugnen i ca 10 minuter och ta sen ut laxen och dra isär den med hjälp av två gafflar så den blir i mindre bitar. Blanda med koriandern och smaka av med salt och svartpeppar.
Servera laxen med dina favorit tacos tillbehör.

Recept: Martin Andersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".