Jessica Holmeberg
Jessica Holmeberg. Foto: Privat och TT/Montage

SD-medlems tal stoppades på Metoo-demonstration i Uppsala

0:28 min

Jessica Holmeberg skulle berätta om sina erfarenheter av sexövergrepp vid söndagens Metoo-manifestation i Uppsala. Men när arrangören fick reda på att hon är medlem i SD stoppades talet.

– Jag tycker att det är kränkande de som säger att man ska stå upp för en sådan här sak tillsammans gör skillnad på kvinna och kvinna, säger Jessica Holmeberg.

Enligt Jessica Holmeberg var arrangören av manifestationen först mycket positiv till att hon skulle medverka och berätta om sin upplevelse av sexuella övergrepp, men ändrade sig när hon förstod att Jessica var medlem i Sverigedemokraterna.

– Hon sade att de har en policy att Sverigedemokraterna inte får vara med eftersom partiet står för motsatsen mot vad de tror på.

P4 Uppland har varit i kontakt med arrangören av demonstrationen, men hon har avböjt att kommentera. Men till UNT säger hon att beslutet är fattat nationellt och har att göra med att Sverigedemokraterna inte delar arrangörens politiska värderingar.

– Vi har en gemensam värdegrund som baseras på jämställdhet, antirasism och allas lika värde. Sverigedemokraternas politik strider mot denna värdegrund, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista