olycka
Foto: Johan Nilsson/TT

Busschaufför drabbades av sjukdom – passagerare ingrep

En busschaufför drabbades av någon form av sjukdom på E4:an norr om Uppsala på söndagseftermiddagen och höll på att köra ner i diket, men passagerare lyckades stoppa bussen.

– Chauffören tänker svänga in på en rastplats vid Tre ängar, men innan dess blir han sämre, men tydligen ingrep rådliga passagerare och lyckades styra undan bussen, vad jag förstår, säger Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl vid polisen i region Mitt.

Bussen klarade dock sig inte helt utan skador. En ruta ska ha gått sönder i samband med att bussen körde in i två stolpar, enligt polisen. 

– Det blir en del splitter och någon av passagerarna på bussen träffades, inte allvarligt men lite grann, säger Torbjörn Karlsson.

Några passagerare fick skärskador och några chockades, enligt polisen. Busschauffören fördes med ambulans till sjukhus. 

Händelsen inträffade strax innan 18-tiden på söndagen och orsakade trafikstopp på E4:an. Till en början fick trafiken ledas om, men vid 19.30-tiden var vägen framkomlig igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista