Polisbil
Polisen i Uppsala hade fullt upp natten mot fredagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Tre misstänkta rånare gripna i Sala – släppta av åklagare

0:54 min

Tre personer greps misstänkta för det väpnade rånet mot en värdetransport i Enköping i går. De släpptes sedan av jouråklagaren.

De tre förhördes av polis och blev sedan frigivna efter beslut från jouråklagaren. 

– De tre misstänkta blev frigivna men brottsmisstankarna mot dem kvarstår, säger Daniel Winge RLC-befäl vid polisen i region mitt.

Enligt unt.se bedömde åklagaren att det inte fanns skäl att hålla männen.

-De här personerna släpptes klockan 23.22, och skälet var att det inte fanns grund för frihetsberövande. Jouråklagaren vill inte gå in på närmre skäl i det här ärendet, säger Annika Collin vid åklgarmyndighetens presstjänst till unt.se.

De misstänkta greps vid en kontroll i centrala Sala, drygt fyra mil från Enköping där en värdetransport vid 11-tiden utsattes för ett rånförsök.

– Efter att ha vidtagit flera utredningsåtgärder kunde vi lägga ihop pusslet och anträffa de tre personer som sätts i samband med rånet. Gripandet gick lugnt till, säger Matilda Isaksson, befäl vid polisens ledningscentral. 

Rånet misslyckades och rånarna flydde från platsen utan att ha fått med sig något byte. Inga skott avlossades och ingen person skadades i rånförsöket.

Under kvällen kommer det hållas förhör med de gripna männen, som är i 25- till 30-årsåldern. 

– De förekommer i våra belastningsregister, säger Matilda Isaksson vid polisen.

Varför misslyckades rånet?

– Utredningen får visa hur rånet gick till och varför de inte var framgångsrika, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista