Potatisplättar.
Potatisplättar. Foto: Privat

Potatisen hyllas med plättar

I dag är det Potatisens dag, något som vår matinspiratör Christina uppmärksammar med matiga plättar.

Potatisplättar pyntade med löjrom, gräddfil och finhackad lök

  • 300 g kokt potatis
  • 3 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl vetemjöl
  • salt, svartpeppar
  • smör

 Pynt: löjrom, gräddfil, rödlök och gräslök

 Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt ånga av. Pressa potatisen ned i en bunke. Rör ner ägg, grädde och mjöl. Smaka av med salt och peppar. Stek plättar  smör, knappt 0,5 dl smet per plätt. Smeten räcker till 10-12 plättar. Servera ljumma toppade med löjrom, gräddfil, finhackad rödlök och finklippt gräslök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".