Offret ska vara bekant med en av kidnapparna

1:13 min

Ännu är ingen gripen efter den misstänkta kidnappningen ur en bil på Kungsgatan i torsdags. Enligt åklagaren har offret berättat att han är bekant med en av gärningsmännen.

– Han har beskrivit gärningsmännen och gett ett signalement och sagt att han är bekant med en av dem, säger åklagare Anne Sjöblom.

Trots det har polisen inte kunnat identifiera någon misstänkt och åklagaren lämnade därför på fredagen tillbaka ärendet till polisen.

Den misstänkta kidnappningen ägde rum på Kungsgatan på torsdagskvällen. Offret hoppade in i en för honom främmande persons bil och sade att han var jagad och behövde komma därifrån. Men bilen stoppades av två personer som drog ut mannen och förde bort honom.

Mannen ska inte ha blivit allvarligt skadad, men enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha tvingats att spela så kallad rysk roulette. Uppgifter som åklagare Anne Sjöblom inte vill kommentera.

– Jag vill inte berätta något ur förhören med honom. Vi får se vad utredningen visar sen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista