Laura tar emot kläder i Återwin-win-insamlingen
Laura tar emot kläder i Återwin-win-insamlingen Foto: Thomas Artäng Sveriges Radio

Hon tar emot dina gamla kläder

1:36 min

Idag avslutas årets Återwin-win-insamling som genomförs av Gränbystaden och Forumgallerian till förmån för Uppsala Stadsmission.

I Forumgallerian står volontären Laura som berättar att det är många människor som lämnat kläder sedan insamlingen började den 20:e oktober.

Själv tycker hon att insamlingen är socialt viktig eftersom den hjälper så många människor.

Insamlingen innebär att många utsatta människor i Uppsala får varma kläder, någonstans att vara och sysselsättning. Förra året samlade uppsalaborna in 20 ton kläder vilket är drygt hälften av de kläder som kommer in till Stadsmissionens verksamhet under ett år.

Varma kläder förmedlas direkt till hemlösa och utsatta människor via Uppsala Stadsmissions sociala arbete som Mikaelsgården och Crossroads.

Andra kläder säljs i Stadsmissionens tre butiker och sysselsätter då 80 personer varav hälften av dem får arbetsträning och en fjärdedel som tidigare varit i arbetsträning är anställda. På så sätt leder även insamlingen till fler arbetstillfällen i Uppsala för människor som står långt utanför arbetsmarknaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista