Anna-Karin Thor och Cindy Jensen utanför sitt jobb och hem, vägkrogen i Enköpings-Näs
Anna-Karin Thor och Cindy Jensen utanför sitt jobb och hem, vägkrogen i Enköpings-Näs Foto: Niklas Clarkson
Vi bor på landet

De berättar om hur de följde drömmen och öppnade vägkrog

2:50 min

För två månader sedan tog Cindy Jensen och Anna-Karin Thor steget och flyttade från Västerås till Enköpings-Näs, för att följa sin dröm. Där öppnade de en vägkrog.

Precis intill Riksväg 55 i Enköpings-Näs, mellan Strängnäs och Enköping, ligger ett stort gult hus. Sedan 60-talet har det tjänat som vägkrog, i olika omgångar och med många olika ägare. Det senaste året har det stått tomt - fram till augusti i år. Då flyttade Cindy Jensen och Anna-Karin Thor in och öppnade upp restaurangen igen.

– Vi har fått ett väldigt fint välkomnande. Vissa tar till och med av sig skorna för att de inte vill smutsa ner min matta med sina leriga stövlar, säger Cindy Jensen.

Så var det inte på restaurangerna som du jobbade på i stan?

– Nej, där var det ingen som tog av sig skorna.

Av alla fem miljoner alternativ så blev det en vägkrog!

Cindy Jensen och hennes fru Anna-Karin Thor hade tröttnat på det förutsägbara livet i Västerås, där de bodde. En dag tog de klivet, för att följa drömmen om att starta eget.

– Vi tittade på huset den 13 augusti. Den 27 augusti, två veckor senare, skrev vi kontrakt och flyttade in. Det gick jättefort och det var väl tur det, hade jag fått mer betänketid hade jag kanske inte gjort det, säger Cindy Jensen.

Och så blev det en vägkrog?

Ja, av alla fem miljoner alternativ så blev det en vägkrog. Jag tänker inte flytta härifrån.

Bor du på landet? Då vill vi gärna träffa dig. Hör av dig! p4uppland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista