Ambulanser på kö längs gatan där attacken skedde.
Ambulanser på kö längs gatan där attacken skedde. Foto: DON EMMERT/AFP/TT

Hör Emma från Uppsala om kaoset på Manhattan

2:52 min

Emma Lundwall Segerström, med rötterna i Uppsala, bor på samma gata som attacken skedde på och följde händelserna från sitt vardagsrumsfönster.

– Jag tittar ut genom fönstret och det är fortfarande kaos, en massa FBI-personal, polisbilar och helikoptrar i rörelse här utanför så vi har blivit ombedda att inte lämna byggnaden, säger Emma Lundwall Segerström till Studio Ett i P1.

– Jag hann precis hämta mina barn på skolan som ligger längre ner på gatan, precis innan det här hände, och möttes av poliser med sirener men i början var det svårt att få information om vad som hänt.

Hur känns det för dig?

– Det känns väldigt omtumlande att det har skett så nära, vi ser ända ner till promenadstråket där det här skedde. Ett otroligt populärt stråk längs Hudson river där det alltid rör sig mycket folk, barn som leker i lekparker och så där.

– Just nu känner jag mig rätt skakad, jag vet inte om jag vill skicka barnen till skolan imorgon och jag har ingen lust att ta samma väg för promenaden imorgon. Så det är klart att det här påverkar vardagen, det gör det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista