Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Anna Demirians matblogg är fjärde böst i Norden.
Anna Demirians matblogg är fjärde böst i Norden. Foto: Mattias Persson

Hennes matblogg är bland de bästa i Norden

0:54 min

Anna Demirian från Bålsta åkte ur Sveriges mästerkock - och började skriva om mat på nätet istället. Nu har hon hamnat på fjärde plats av hundra i tävlingen Nordens bästa matbloggare.

Anna Demirian, 40 år, bor i Bålsta men har rötterna i Armenien. Hon vill slå ett slag för dofter och smaker från Kaukasus. Och då blir det mycket aprikoser och granatäpplen i maten.

– Aprikosen är en symbolisk frukt. Jag är uppvuxen med de här frukterna. Där kommer en armenisk touch.

En av hennes specialiteter är aprikossmör, som hon gärna serverar till stekt röding.

– Det hela började med ett misslyckat försök i Sveriges mästerkock. Då tänkte jag det här ska inte knäcka mig. Så då började jag blogga om min mat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".